Saturday, 19 November 2011

jangan menyerah sebaliknya teruskan mencuba

Views
Assalamualaikum
hye i`m back for good no worries..


setelah lama tidak menghapdet blog..kusut memikirkan masalah yang melanda,buntu untuk cari tajuk untuk hapdet entry baru..setelah dimenungkan barulah mengerti..yang sebenarnya..dalam hidup nie perlu ada sikap istiqomah dalam sesuatu urusan..baru faham agar tidak mudah give up..yeah..go girl ! dont cry ! dont scare ! dont down ! please never give up..


motif entry nie adalah.. sajer nak share ngan korang pengalaman first menyertai pertandingan pantun peringkat sekolah..hebat tak?? wakaka..lebih kurang dalam 9bulan yang lalu lha(dah lame baru nak update story nie)..even kiteorang datang dalam keadaan sengal tahap babas tapi still kiteorang menang aww..first time der,we come without anything,just made a simple preparation lol ..so kiteorang jangke memang xde harapan langsung nak menang..tengok pasukan laen semangat giler..ya,maybe dyorang da bese..tapi kiteorang still terkebil-kebil..


so,sampai-sampai jer,termenung,,takut giler..bila start jer pertandingan..kiteorang ketar abes like eagle in stomach oke..lebih memeranjatkan bil;er juri cakap tak boleh bincang..kiteorang just diberikan 2minit timing untuk reka pantun berbalas .. wak lu!wakaka..hah!time tuh lar kiteorang raser nak suh cikgu start keta and cabut lari..


kebiasaan berpantun wajib ada lengokannya..so,kiteorang tak de bakat untuk tuh..nak tak nak..mesti cuba,cuba dan cuba..even segan giler nak buat !! nak menang mesti ada usaha..malu buang jauh-jauh kan..biarlah kite tak pandai nak buat macam orang..just use our way aite?tak silap aku ade 3 peringkat..first lawan dengan SMKPJ .. alhamdullilah kiteorang menang,,pdahal pantun aku merapu giler..next,kiteorang mesti lawan dengan tuan rumah SMKL..part nie memang tak leh blah..boleh berambus jer..kecut perut kiteorang biler tengok pasukan lawan semua lelaki..pitam jap..


tapi,semangat tetap semangat lah..kiteorang menang lagik lol..awesome giler(no kidding)..part yang tak leh blah is part mreka copy and paste pantun kiteorang,then,bagi pantun laen jawab laen..haha..lu memang cool bro...


alhamdullilah,kiteorang dapat g final..ang kiteorang kalah..sedih tapi berbangga coz tadi datang tanpa apa-apa but boleh gak menang kerana apa?kerna sikap mencuba dan tidak mudah putus asa tuh hadir dalam diri kami..cukup bersyukur even SMKIS (our school) dapat tempat ke-3..we proud oke!!


so,here have some pictures to share wif u..
layannn..
terlebih bangga..maka secara automatik diri menjadi sindrom
besh..kemenangan milik kami
yang hujung,(pengawas skul)tuh aku,anim,hakim,wan n aisyah
i said what??
we won oke!!
terbaek..
our team
tak tau lah kenapa ngan yang tengah tuh
nanges nak balek kot..
peace yaww !! rock siket..
see ..??
kertas pada tangan tuh..berlonggok pantun2 yang hampeh
creadted by:saie
terlampau kusyuk..sampai tak sedar paparazzi snap pic!!
see?kelam kabut giler kan?
nie pihak lawan kiteorang yang pertama

:no more pictures lol !
 see dear readers..berkat kesabaran dan semangat berpasukan membuahkan kemenangan..betapa pentingnya sikfat ingin mencuba tuh..now barulah faham..kenapa cikgu selalu cakap belum cuba belum tahu..now i can saw behing that words..

p/s: jangan mudah putus asa.jangan mudah menyerah even sulit mana pon keadaan yang kita hdapi..dalam hidup,memang banyak struggle..nak berjaya memang kena usaha..tanpa usaha dan semangat..memang semua tuh tak kemana..so..teruskan usaha..!dont give up

luv from nana -_-

Thanks for reading this

Terima Kaseh Sudi Layan Entry Nana.Suke?Like Jep

4 sudah selongkar rahsia Nana:

liyana adilla said...

sis..ske nengok gambaq sis pkay baju skolah..so sweet..
go sis go!

Nur Asyikin Safarina said...

hihi..mekacih yer yana.thanks for da support..i love u..

Nur Fahhanim Abdul Halim a.k.a Happy Hanim said...

created by we dat poem..

Nur Asyikin Safarina said...

tak3 .. saye je not we oke...tapi xleh blah yg 2orang tuh lagik kan..datang setakat nak berjalan..hihi..tapi 2 org tuh terlebih eksaited waktu amek piala kan3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



SEGALA YANG TERCETAK DIATAS ADALAH HAK MILIK NANA FARINA@COPYRIGHT