Sunday, 23 October 2011

Never be a stupid person only for save your love

Views





bismillah


assalamualaikum everyone..
actually i dont know what should i blog about..so..i`m juz blog about random things that always was happen to everyone who was in love..
kadang-kadang kita tersalah mencintai orang yang tak sepatutnya kita cintai..kita abdikan diri kita pada orang yang salah..kita terlalu mengampu seseorang tuh sampai kita sanggup biarkan hati kita menderita kan..So guys nak cakap siket nie never be a stupid person only for save your love ..remember that..kumbang bukan sekor kan,bunga bukan sekuntum kan..then,for what..kita masih pertahankan cinta yang xnama cinta nie..come on,dont be a stupid kay..trust me u can get a better person from them..just leave them..
 
cinta tak buta sebenarnya. Cuma kita yang buta..butakan mata kita untuk tidak melihat kesakitan yang tersedia ada didepan mata kita..kita yang membutakan mata kita..sayang macam mana pon kita kat someone tuh,kita tak kan boleh nak paksa dia sayangkan kita macam kita sayangkan dia..can`t my dear..sebab diri kita bagi dia hanya macam sampah..hanya sekadar lalang dipinggiran..so for what kita still pertahankan hubungan cinta gila nie kan..ples korang, jangan pernah kita menjadi hamba cinta..korang kena tahu cinta tuh indah sebenarnya kalau digunakan dengan cara betul.

dear,i want u remember dont be so naive as to believe that u never love anyone as much as u love them..u wrong!! Jangan pernah korang pikir macam tuh..tamau tamau.korang kena percaya cinta nie adakalanya dia datang dan pergi tanpa kita sedari..tell to me,untuk apa kita mengampu pada orang yang tak pernah hargai diri kita..yang tak pernah nak selami cinta yang kita berikan..tinggalkan mereka sebelom hati korang bertambah parah..even `couple” korang tuh first love thats not mean korang kena terlalu menyayangi dia sampai menyeksa diri kan..dah orang tak sudi..tak perlu kita menyayangi..korang tak perlu nak menyeksakan diri untuk terus bersama dia..believe me,u can be more happy if u just leave him..

aku tahu susah sangatsangat nak tinggalkan someone yang kita sayang..but sometimes,kita kena pkir tentang kebahagian kita..kita boleh hidup ker dengan someone yang tak pernah anggap yang kita nie wujud dalam diri dia..kewujudan kita ibarat boneka yang menanti masa hendak dibuang..my darlings,hear i said “patah tumbuh hilang bergantikan “ suatu masa nanti akan ada kebahagian untuk kita..never be a fool..memang perkara yang menakutkan dalam relationship adalah break atau tinggalkan..tapi pernah tak korang terfikir kenapa korang begitu takot kehilangan dia even dyorang bukan milik korang..dyorang tak pernah anggap korang nie ada..dyorang tak pernah rasa yang diri dia adalah milik korang..yang ada dalam diri dia hanyalah sebuah kepalsuan yang dia sendiri ciptakan..mereka hanya pandai bermadah cinta sedangkan hati dia orang siket pon tak pada korang.

sometimes,kita nie jadi manusia yang bodoh terlalu menurutkan kehendak hati..kata hati tuh tak semestinya betul taw sayang..kadang-kadang itu hanya nafsu..so,jangan lah terlalu ikutkan hati..sekali sekala pkir kan tentang diri korang pula..korang berhak dapat cinta yang sesungguhnya..dan korang tak layak untuk mencintai someone yang berhati busuk..yang hanya permainkan cinta korang..maybe dyorang xtaw yang cinta nie adalah anugerah..atau sememangnya  mereka  tak pandai nak menghargai people around them..my darlings u must leave people like that,ples dont be stupid..try to run from them..hear,ur love only for truly people not for them that only want to betray u...respect ur feeling..
tak payah korang nak mengampu pada someone yang tak pernah hargai korang..u deserve to leave them..cari yang betulbetul menyayangi korang..biarlah orang tuh banyak kekurangan..just ignore it,korang boleh jadi pelengkap pada diaorang..kebahagian bukan bergantung pada kelebihan yang ada pada seseorang kan..
Hak masingmasing kan..

nowadays ramai sangat yang sanggup pertahankan cinta mereka,sanggup menyeksa diri sendiri,menanggis tiap-tiap hari..sekali sekala boleh tak pertahankan diri korang??pkir tentang diri korang..kita tak boleh nak mengubah diri someone tuh dear..i mean korang tak kan mampu nak ubah pasangan korang tuh untuk menyayangi korang..korang tak kan mampu la weii!! So for what,still nak duk diam..for what still nak menjadi hamba dia..bila dy perlu dy datang kat korang,bila dyorang rasa dyorang tak perlu..diaorang ignore kan korang..
lets say la kalau korang terlalu sangat menyayangi dia,bf/gf korang tuh pertama dan terakhir lha katakan..kalau korang xbahagia xkan still nak bersama kan...think my dear..semua orang nak hidup bahagia dengan pasanganya kan.. i am too
J(gatal.).wess,betul lha kan..

so,darlings..remember pertahankan hak korang..sayang macam mane pon jangan sampai korang terlalu memendam rasa tentang habit buruk pasangan korang tuh..kita kena  mampu pertahankan hak..kena berani..kena kuat untuk diri kita..understand..
..kalau kita tak tolong diri kita,,sapa lagi kan nak tolong..kita kena ingat cinta tuh mengajarkan kita tentang kebahagian,kesedihan..and more..jangan jadi hamba cinta..please jangan..and now..think about u..just leave them..trust me..u can be more happy without them who always make u sad..believe me dear...

love is something that u can`t see but u just can feel it..we doest know when its come and when its go..but if u feel like u was losing something..thats mean ur love was go far away from u..love is not to find who`s true and who`s false but love is to building two heart being a one soul..u can run from love..love is a precious feel that God was gave to anyone..ples apperiacate its..

 hargai cinta itu !! ia sama erti dengan kamu hargai nikmat tuhan..

thnx 4 reading this

Terima Kaseh Sudi Layan Entry Nana.Suke?Like Jep

2 sudah selongkar rahsia Nana:

liyana adilla said...

right sis..cinta tu satu anugerah

Nur Asyikin Safarina said...

hehe..panday adk sis nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



SEGALA YANG TERCETAK DIATAS ADALAH HAK MILIK NANA FARINA@COPYRIGHT