Saturday, 6 July 2013

Ada sebab kenapa Allah bagi ujian ...

Views
Assalamualaikum dearest ..

i am back for good no worries , after bebearapa dan berkurun tak hapdet blog , oh i really miss my online diary , anyone miss me ? no ! ok fine .. guys , what is ujian ? you can describe it ..

guys , u know when u diberi ujian , u patut bersyukur , the reasons is because , Allah choose u untuk lalui setiap ujian yang Allah aturkan . u guys mesti tahu Allah bagi ujian tanda Allah sangat sayang , kalau Allah tak sayang , masakan Allah bagi kita ujian..

Bila makin banyak ujian , makin bertambah cinta Allah pada kita , dan makin bertambah cinta kita pada Allah . kita memang tak kan perasan semua tuu , sebab sometimes , bila Allah bagi kita ujian dan cabaran , kita mengeluh , merungut , membenci . Itulah kita . Kita tak pikir panjang , kita tahu menyalahkan namun , tak pikir hikmahnya . Sama jugak lah bila kita meminta something dari Allah , kita hanya tahu meminta , tetapi kurang berusaha..

Guys , ingat i cakap , life is too short to wate ur time by doing something useless, life is too short guys . lakukanlah apa yang kamu rasa terbaik untuk diri kamu dan terbaik for others . u know , bila kamu manfaatkan setiap masa dalam hidup kamu dengan something yang berfaedah kamu akan rasa dunia nie sekajap saja..

jangan bazir masa . Cari siapa diri kamu , disebalik ujian yang Allah bagi , kamu kan bertambah kuat , kamu makin bersyukur dan bila kamu makin bersyukur maka betapa banyaklah kebaikan yang datang pada kamu . Ingat , Allah sentiasa ada , lama manapun kamu tinggal Allah , Allah tak pernah tinggal kamu , betapa sayangnya Allah pada kamu dan saya .

guys, i talk based on my experience , i know myself better . i am weak . i am nothing without Allah until Allah bagi ujian dimana waktu no one can help me , kecuali Allah , dari ujian tuu , i cari siapa diri i , tak senang , tak mudah , susah bagi i sayang... tapi sampai satu saat , i dah jumpe sape diri i and kenapa Allah bagi i ujian nii . I bersyukur sangat .

Then , u guys , inilah i sekarang , i  dah ebrhijrah , i belajar dari apa yang Allah bagi , sebab , hidup nii terlalu singkat untuk menangis dan meratap , dunia nii terlalu hina untuk i tangisi dan ratapi , yang i kejar akhirat . guys , kejarlah akhirat , maka dunia akan mengejarmu dalam keadaan hina :)

Mungkin entry kali ini , agak menyentuh centimental , nak-nak background music yang ummmhpphh !!! but inilah yang i nak try sampaikan .. ambik moral value . i tak sempurna , u pon tak sempurna .. i belajr , u belajar dan semoga Allah beri keredhaanNya pada kita semua . Love u more guys . See you in the next entry .

Kbhaii. Assalamualaikum :)

Terima Kaseh Sudi Layan Entry Nana.Suke?Like Jep

2 sudah selongkar rahsia Nana:

Myra Emira said...

:) nana :) tu tanda Allah sayang kita

Nana Farinaa said...

@Myra Emira

ye sayang , I percaya itu semua . i hope u always support me , n i promise i will always support u and ur ambitions my dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



SEGALA YANG TERCETAK DIATAS ADALAH HAK MILIK NANA FARINA@COPYRIGHT