Friday, 14 June 2013

When my mom said something....

Views
Semalam , after i habih solat isyak . i switch on tv to watch something that can relax my mind . suddenly my mom datang , then lectured . Sumpah i cakap , that i really touch heared her word . she said "nak belajar , buat cara nak belajar .. jangan main-main,
kawen bila-bila boleh,dan yang paling penting dont easy to trust anybody even BESTFRIENDS, jangan percaya , jangan keluar malam untuk berfoya-foya , bila kita fikir dan niat kita untuk kesana adalah niat baik , maka baiklah jadinya ,, but if kita dah set in mind , aku datang kl for berjimba-jimba,,maka study pon lepas kelain..

my mom said again "Kuala Lumpur is tempat transformasi ,dimana orang yang kekampungan akan jadik kebandaran , yang dress biasa-biasa saja akan dress like an artist . but if kita ada keimanan maka takde satu pon thing yang  boleh buat kita berubah . sebab tuu mak cakap niat tuu penting . she said "when you more grow up , you will be matured and that time you will know and you will see with ur own eye how struggle that you must face . True much what my mom said , i really touched until fears tears on my face .

To be honest , i dont think that i am a good daughter to her(pity on me) but series , i am not a good daughter at all , not because i am really-really a bad daughter or do something bad . this is because i am still cant give she anything money , thing, house,jewellery or everything , yaa, i am know i am still young , kalau tengok my age now , memang i still tak mampu .. baru 18 kan ,  baru habis spm uolls ,but now , yang i pikir hidup i kat kl nanti , i bukan pernah duk asrama or pergi campaign berminggu(tu pun syukur plkn i tak dapat)


so now , i berdoa pada Allah agar takde ape yang mampu merubah i , to be honest again , nie bukannya jenis yang suka berjimba dan huahahaha tak tentu pasal , waste my time , i pulak bukan jenis yang suka disko-disko bukan i , sangat-sangat bukan .. i sangat –sangat psasang niat dalam-dalam agar inilah i , i hina dimata Allah , i tetap hamba Allah , jihad tetap i yang pilih , dakwah tetap jadik hobi i , pakaian sopan dan tudung labuh tetap yang i cinta dan Allah sentiasa kekasih i . Oh Allah i really hope for that . give me strength Allah .
Now pejam celik , esok i dah nak pergi KL my sister's house then isnin i akan register for my studies. huawawa, for those yang pernah rase macam i nii , die tahu lah rase ape(i punye ayat merepek) takpe untuk kejar cita-cita i , i buang semua ketakutan dan kesedihan i , untuk my mom , my family and for my self too . Plus, i know Allah know everything , semua yang jadi dalam hidup dia yang atur .. so ,, ini jalan i , i redha..
Ok dear , i nak p masak , sebelum i pergi i nak kerjakan dapur mak . kikiki , sebab untuk sem pertama niee must duk asrama , so asrama uoolls tahu la kan mane ade dapur . so guys , jangan lupa solat asar ,, thanks for de support . me love youu :)
Kbhai. Assalamualaikum


Terima Kaseh Sudi Layan Entry Nana.Suke?Like Jep

3 sudah selongkar rahsia Nana:

Muhammad Afiq Mohamad Padilah said...

Good luck...try harder for ur own n other happiness..

Muhammad Afiq Mohamad Padilah said...

Good luck...try harder for ur own n other happiness..

Nana Farinaa said...

@Muhammad Afiq Mohamad Padilah tenkiu afiq , hope you too .. miss la nak ejek afiq badak :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



SEGALA YANG TERCETAK DIATAS ADALAH HAK MILIK NANA FARINA@COPYRIGHT