Sunday, 8 April 2012

belajar bangkit daripada sebuah perpisahan..get over!!

Views


merasai satu fasa perpisahan /clash/putus dengan orang yang kita sayang adalah satu fasa yang paling menyeksa hati.time tu muke kite kalau duk kat tepi tong sampah..tong sampah lagi nampak happy dai kite..fakta. .apatah lagi kalau kita ditinggalkan ..or putus kerana orang ketiga..etc..pendek kata..hubungan terputus dalam keadaan yang tidak berstyle!

bercakap lebih senang dari yang merasa..namun pd sapa-2 yang pernah termakan tahik..memang tau camne horible nye rasa tahik tu..hanya siapa2 yang pernah menangis sampai kering airmata tahu macammana rasanya..lumrah..TUhan menjadikan manusia ini lemah.rapuh.It’s not easy to forget someone- you may never forget him/her… But you can learn from it. Everything in life is a lesson..what you take from what you learned is what is important. If something did or didn’t happen, it did or didn’t for a reason. .

-at first..bila putus..perkara pertama yg bermain dlm fikiran..why?why?how?apa salah aku??sampai hati dia buat aku camni..and pastinya kita nangis berhari hari..meratap..tidur tak lena..makan tak lalu..termenung..

-time genting macam nie..kite mmg macam orang gile..pride kite dah campak entah kat mana..talifon 24 jam kat tangan..kite keep calling..keep asking..keep forcing..sanggup dari London balik malaysia sebab nak setelkan..sanggup tak pergi kerja..sanggup berhabis ratus2 ringgit nak datang kat tempat orang tu..macam2 lagi lah perkara gile yangg kite buat..

-lepas kite dah cuba macam2 still orang tu tak kembali..tak nak kat kite..mulalah kite mencarut dan menyesal dengan apa yang berlaku..mula lah kite cakap..celaka punye jantan..tak guna .pergi mempus la..padahal kat dalam hati kite berharap dia balik ngan kita..mula lah kata2 ni bersarang kat dalam kepala otak kite..I hate that you used me..I hate that I wasted it with you..I'm tired of wanting something I can't have,,I'm tired of hurting me for things that aren’t my fault..so on and so forth..

-after beberapa minggu clash..kite pasti akan jadi fulltime stalker..kite stalk fb die..stalk twitter die..stalk kat mana dia pergi..apa je yang die buat..kite try nak dapatkan yang paling latest ttg dia.tepat and jitu.memang time ni..kite jadik macam orang yang tak tahu malu..orang nasihat apa..kite tak peduli..yang penting..kite nak tahu dia buat apa, dengan siapa, kat mana..

-pastu bila kite tengok die ngn orang yg baru..mula lah kite membandingkan die ngn kite..mula lah kat dlm hati duk kata eleh..eleh..
and bila kite tengok orang baru tu lebih hebat dai kite..hati kite cemburu tibe2..tak pasal2 nangis..jantung berdegup macam petir.laju.pantas.

time ni lah lepas kite meratap..kite harus bangkit..kite harus kuat..kita try lupakan die slow2..time ni part yg paling susah..kite duk tunggu2 dia..tapi sampai bila??tak kan kite nak tunggu dia sampai hari kiamat?sampai kite tinggal tulang baru nak give up??

remember this..
cry a river..build a bridge..and get over it!!

ye..kita hilang seseorang..tapi jangan sampai kite hilang diri sendiri..
tak de sapa yang boleh bantu kite melainkan diri kite sendiri..

ingat bait lagu ni..???

First I was afraid
I was petrified

Kept thinking I could never live without you by my side.. 

"But I spent so many nights

thinking how you did me wrong
I grew strong
I learned how to carry on
"


so true..apa yang die buat kat kita adalah semangat untuk kite bangkit..think..apa guna dia???dia just tahu menyakiti ..jadi dia langsung tak berguna pada kita..

jangan lihat apa yang diA BUAT melemahkan semangat kite..dunia kite belum end..kite kena bangkit..prove to him/her that you are okay even you are alone..

belajar jadi sombong sikit.
tanam kat dalam diri..

"hari ini kau buat aku.hari ini kau buat aku nangis.hari ini kau nampak aku macam longkang. jangan terkejut if one day nanti..kau yang nangis.orang buat kau.and aku kau akan nampak macam bidadari.aku akan tunggu detik itu.masa itu akan tiba.serius."

so..learn to wake up when u fall..life is too short to wasting your time by keep begging, keep calling, keep stalking..keep waiting someone that never be yours..

and bila kamu ingat tentaang dia..keep on your mind that..you dont need her/him anymore..

"Go on now
go walk out the door

just turn around now
'cause you're not welcome anymore
 
weren't you the one who tried to hurt me with goodbye????""


so..back off!

kau yang pernah melukakan hati..lihat aku yang tetap gagah berlari..maaf..kaki mu terlalu kecil..tak cukup untuk buat aku mati.!!!!
notatangan:love cant kill our life .. please be a strong enuf to move on your life :')



Terima Kaseh Sudi Layan Entry Nana.Suke?Like Jep

1 sudah selongkar rahsia Nana:

Haruno Hana 하나 said...

sebab tu Islam haramkan couple belum kahwin.. menyimpan perasaan/mencintai itu dibolehkan, tapi couple diharamkan.. ada beza antara couple & bercinta.. jadi, jagalah diri kita untuk bakal suami kita kelak.. insya-Allah akn dpt yg terbaik (^.^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



SEGALA YANG TERCETAK DIATAS ADALAH HAK MILIK NANA FARINA@COPYRIGHT